Vervat; Al meer dan 50 jaar kampeerervaring.

Geschiedenis

In 1964 is vanuit de hobby en liefde voor het kamperen van Giel Vervat sr. het allemaal begonnen. Samen met zijn 3 zonen startte hij met de verkoop van caravans. Dit was in eerste instantie op een terrein langs de rijksweg bij de wijk Overschie in Rotterdam. In de jaren 60 mocht men nog stoppen op de vluchtstrook en konden de klanten makkelijk de auto daar laten staan en de caravans, die pal aan de rijksweg stonden, bewonderen.
Dit terrein werd al snel te klein en zo verhuisde de caravans naar Leidschendam, om al snel weer terug te keren naar Rotterdam. In de jaren 70 werd er namelijk een stuk grond aan de Stadionweg in Rotterdam gekocht, vlakbij de Kuip. Een van de zonen van de oprichter Giel Vervat sr.  is op dat bewuste terrein begonnen met de verkoop van caravans, zowel toercaravans en stacaravans. Zo waren er twee locaties vanwaar de familie Vervat de caravans verkocht.Stadionweg in de jaren 70.

Kamperen werd in de jaren die volgden steeds populairder en de verkoop van caravans groeide sterk. Op het terrein aan de Stadionweg werd een showroom gebouwd en vanaf dit moment waren de caravans binnen te bewonderen, in die tijd uniek in Nederland! In de showroom werd ook gestart met de verkoop van allerlei andere kampeerartikelen en accessoires, de kiem dus van de huidige winkel. 

Met de groei van de caravanverkoop in Nederland groeide ook Vervat. De showroom werd verdubbeld en in de jaren 80 werd voor het eerst alles onder een dak verkocht. Van caravans tot tenten en van slaapzakken tot koelboxen. Alles was te koop bij Vervat, zoals het bedrijf vanaf die tijd ook officieel ging heten!

De jaren 90 waren de gouden jaren voor de caravanverkoop. Vervat groeide en breidde uit met twee extra vestigingen in Ede en Amsterdam. Helaas braken er vanaf de eeuwwisseling moeilijker tijden aan, met name in de caravanverkoop. De twee extra vestigingen in Ede en Amsterdam zijn verdwenen en de grote locatie aan de Stadionweg is ingeruild voor een kleinere.
Na de doorstart in 2011 zijn de caravans en de vouwwagens vanaf helaas verdwenen. 

Toekomst

Inmiddels is de derde generatie Vervat, met financiële hulp, ingestapt en is de naam veranderd in Vervat Megastore. In de winkel vind u momenteel alles wat met kamperen te maken heeft, tenten en kampeeraccessoires. Maar ook alles voor outdoor, strand of de tuin. Zoals parasols, barbecues en partytenten. 
De oude bekende showroom aan de Stadionweg is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een prachtig nieuw retail cluster. Ook Vervat heeft hier in mei 2017 een schitterende nieuwe winkel geopend. Met een totaal winkeloppervlak van 5000m² aan kampeeraccessoires, tenten, voortenten, outdoor accessoires en nog veel meer is Vervat klaar voor de toekomst!

Bezoek ook onze prachtige nieuwe winkel aan de Stadionweg 33d in Rotterdam!

Uw vakantie begint bij Vervat!


Melding sluiten

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren.